Pahaska i studion!DSCF6531 DSCF6595

8-10 dec 2017

Pahaska spelade in sin debutskiva i helgen!
Tack till Måns Wikenmo och Ekman för studioinspelning och rodd, Nils Andersson och Martin Jutéus för bärhjälp, foto, film och bananer, samt stort tack till Aron Mandelmann för vi fick låna din kontrabas!
2018 blir det skivsläpp!

Ny musik och barnföreställning – GLADA HUND

glada hund

Hösten 2017 kikar igång med att repa in en ny musik och – barnföreställningsproduktion Glada Hund som Ida Gustafsson (Apolonia) skrivit manus och musik till. Detta ska bli i ett nytt trioformat med mig på oboe, Anne Marte Eggen på bas och Ida Gustfasson på sång och gitarr, vi alla kommer spela och agera. Titta in facebooksidan!

Rila Music Exchange

1-10 september 2017

Photo37_34 Photo12_9

Jag åkte till Bulgarien i 10 dagar för att lära mig mer om Bulgarisk folkmusik, jamma, suga ut sista sommarvärmen innan hösten och bli inspirerad av alla fantastiska musiker som deltar i Rila Music Exchange. Musiker från Portugal, Estland, Sverige, Bulgarien, Belgien, USA, Tyskland, Wales, Spanien, Frankrike, Österrike, England och Irland spelade intensivt under 10 dagar med workshops för Sofia Högstadius, Radka Stefanova,  Ivan Stefanov och Vladimir Vladimirov. Varje dag genomförde vi minst en konsert för barn, byar, Babas, tv och offentligheten och på kvällarna fortsatte vi jamma och spela.

Genomfördes med stöd av Kulturens.

 

Obomania

2- 9 juli 2017

DSCF4870

I juli år 2017 åkte jag till Oboacademy i La Roche Guyon i Frankrike för att delta i en masterclass för arrangör och jazzmusiker Jean Luc Fillon (Oboman). Under en veckas tid fick jag tillsammans med tio andra oboister från hela världen lektioner i jazzteori, improvisation, instrumenteknik och dessutom spela i troligen världens enda oboe storband. Det blev en fantastisk resa med intensiv undervisning och en hel del aha upplevelser. Som oboist inom folk och världsmusik genren är jag ofta ensam på min stämma och jag tillsammans med många andra har aldrig hört oboeklangen spelas utanför den klassiska världen, förutom mig själv.

Hur kan det låta? Låter det bra, eller är det bara i mitt huvud? Det är frågor som jag ställt mig varje dag i övningsrummet de senaste tio åren, nu har jag fått höra att oboe är ett vackert instrument och det funkar fint i jazzfraseringar. Så skönt, då är det bara att fortsätta öva och bryta mark för var instrumentet oboe kan passa in.

Med stöd av konstnärsnämnden.

KON_logotype_stor_150dpi


Sommarswing

26 -27 juli

I våras drog jag tillsammans med musikerna Göran Abelli, Lotta Alvin, Martin Jutéus och James Whife igång ett nytt projekt bara för att det var en sådan bra idé och för att vi vill att fler ska våga sig på att plinka, bullra, testa, sjunga och ljuda utan förkunskaper. Med gemensamma krafter och stöd från Bullret, Svensk Jazz, Kulturens och Folk You fick vi med kortvarsel ihop arvode, lokal, musik, konsertlokal och en ny ensemble. Läs mer i beskrivningen nedan.

18671580_10155370392988824_3488839996697728262_o

Sommarswing är en spännande och magisk introduktion i swingmusikens värld. Vi spelar låtar från olika stilar och kulturer i swingtappning. En ensemble med sättning som hade passat perfekt i en Astrid Lindgren film spelar swingklassiker blandat med låtar från barndomen. För er med barnasinnet kvar.

Arrangeras av sommarswing, Bullret och Moriska Paviljongen.

Detta är ett Nya Modigheter projekt! Genomförs med stöd av Kulturens bildningsverksamhet, Svensk Jazz och Folk You.


Världens Musik och dans sommarläger

19 – 22 juni

Jag och jazzpianist Martin Jutéus tog natt-tåget till Stockholm i mitten av juni för att medverka som musikledare och vuxennärvaro på Världens Musik och dans sommarläger på Kulturskolan i Bredäng. I år blir det vår tredje visit på detta sommarläger och som alltid bjuder veckan på mycket roligheter och intensivt spelande.  Fyra dagar fulla till bredden av tablas, darbuka, saz, dekor och indisk dans för barn och unga, tänk att sommarlovets första dagar med glädje ägnas åt att sitta inne på en kulturskola. I år fick barnen lära sig en klassiker som jag själv gned på fiolen som barn ”Hönsa fötter gule rötter”…