Pahaska

Pahaska består av  Emma Swensson (oboe), Anne-Marte Eggen (elbas) och Sille Ellehammer (sax). En trio som möts från olika bakgrunder inom jazz och folk och världsmusik. Trion skapar tillsammans och influeras av folkmusikens modalitet i en nyskapande mix med jazzens frihet och improvisation.

Trion har döpt sig efter en häst och namnet Pahaska betyder långhårig på Sioux.

 

bild Emma Swensson Trio:alla

 

 


Paraden

Paraden är en folk och världsmusik duo som spelar föreställningar för barn. Möt Haren och Sköldpaddan på deras äventyr med alltifrån tidstjuvar  och stresshantering till morotsland och världsresor. Paradens första föreställning I tid & otid hade premiär på Korrö Folkmusikfestival år 2014 och har sedan dess spelats flitigt i Sverige samt turnerat i samarbete med Musik i Syd och ingått i deras utbudskatalog 2015/16.

Våren 2016 hade Paraden premiär i mars med nya föreställningen Var ska vi odla våra morötter?, denna produktion fick turnéstöd för vår 2016 av Kulturrådet.

Kolla in Paradens purfärska blogg/hemsida!

Folk/world/theatre/performance/children/bambino

Var ska vi odla våra morötter?

DSCF9963 Paraden Affisch 1

Haren och Sköldpaddan är tillbaka och denna gång är det kris i morotslandet.

Torka.

De ger sig iväg på ett sökande efter en ny plats att odla sina morötter på, en plats där det finns, sol, jord, kärlek och….Vad då?

Med kurrande magar och magiska folklåtar svischas vännerna till nya landskap, som kanske går att odla på?

En interaktiv musik och barnföreställning med modern folk och världsmusik, berättande sånger och nyskapande arrangemang för fiol, sång och oboe.

Frida Höfling – Fiol/sång

Emma Swensson – Oboe/sång

Haren och Sköldpaddan – Var ska vi odla våra morötter?
Fakta: 3-5 år
Speltid: ca 30 min
Publik:  50 / konsert
Lokal: fritt golv

Scenyta: 4*4 m
Bygg/rivits: 60/30 min

kulturradet_logo

I tid & otid

Paraden press

 

Möt sköldpaddan och haren som väntar för att de skulle vänta.

Fast vad eller vem är det de väntar på?

De två vännerna funderar och provar att spela upp tiden. Vem har bestämt att tid är tid och varför går den jättefort ibland men också jättelångsamt?

Är tiden magisk, kan tiden bli stulen? Kan tiden ta slut och hur skulle då världen se ut?

Med fiol och oboe skapas en drömvärld med vackra och roliga melodier. Vi bjuder in till en härlig familjestund!

 Om föreställningen

Paraden vill lyfta frågan om stress och tid för att väcka tankar kring jäkt och vardagspusslet hos publiken. Haren och sköldpaddan har olika begrepp om tid och med musiken och improvisationens hjälp illustreras de olika tidsuppfattningarna med humor och lek. Musiken står i centrum och består av egna kompositioner, världsmusik och improvisation.

Paraden på Facebook

Paraden finns även att läsa om i Musik i Syds utbudskatalog: http://www.musikisyd.se/unga/utbud-forskolaskola/i-tid-och-otid/

I tid och otid
Fakta: 3-5 år
Speltid: ca 30 min
Publik:  50 / konsert
Lokal: fritt golv
Bygg/rivits: 60/30 min
Scenyta: 4*4 m

Medverkande: Frida Höfling, fiol, sång, kohorn och Emma Swensson, oboe, sång, kalimba.
Regi: Föreställningen är bearbetad av Helena Röhr. Producent: Alice Samoilova, tel. 0703-31 12 06, alice.samoilova@musikisyd.se


Kukuri och klimatmysteriet

Folk/world/theatre/performance/children/bambino/climate/food

En interaktiv musik- och barnföreställning om en klimatsaga

Barnen får följa fågeln Kukuri som undersöker varför det blir varmare på jorden. En saga med musik, teater och en STOR sagobok som bjuder in barnen i sagans värld och förklarar sammanhang mellan mat och klimat.

Varför växer inte mangon? Kan det ha blivit varmare i luften? Vad är en gas?

Resan tar med barnen till många spännande platser från rymd till fabriker och regnskog och på vägen möter de kossan, suggan och träden. Barnen får bl.a. förståelse för vad gaser är och hur de påverkar klimatet, hur beroende vi är av växter och hur olika sorters mat påverkar klimatet.

 FullSizeRenderFullSizeRender-3

Illustrationer: Johanna Rehn

Om föreställningen

Vi är en aktörgrupp som erbjuder en interaktiv klimatsaga riktad till barn i 6-9 års åldern, men andra åldrar är välkomna. Vi har jobbat vidare med det spännande projektet Din osynliga granne, en musikföreställning och workshop som under 2015-2016 visats i 60 klasser.

Barnen får förståelse för hur viktigt det är med rätt väder för att växterna på jorden ska växa, och att vi är beroende av växter för att få mat. De får lära sig varför det är varmt på jorden, vad gaser är, och hur de förändrar klimatet. Barnen får också kunskap kring hur olika sorters mat, transportmedel och levnadssätt påverkar klimatet. Samtidigt som föreställningen spelas upp bläddrar vi oss igenom stora sagobilder med mått 80x100cm.

Efter föreställningen finns studiematerialet och bilder att tillgå i litet format, om barnen läser den efter att ha sett föreställningen blir det ännu lättare att ta till sig budskapet. Vi är Hanna Jönsson (återbruk och skogsträdgårdsdesigner), Emma Swensson (musiker) och Johanna Rehn (konstnär) och vi har arbetat tillsammans för att skapa ett mångfacetterat material som kan utbilda barn om mat och klimat. Vår vision är att påverka till förändring i samhället genom att utbilda yngre generationer till miljömedvetna konsumenter som sedan kan ge ringar på vattnet till större ansvarstagande i samhället i stort. Syftet bakom metoden att använda sig av musik, teater, bild och berättande är för att nå ut till målgruppens känslor och påverka till eget ansvarstagande och engagemang samt för att förklara komplexa sammanhang som egentligen är för avancerat för målgruppen, men görs begripligt genom att visualisera, leka, leva sig in, illustrera och sjunga.

Målet är att lära ut en förståelse för att alla handlingar har konsekvenser och att alla människor på jorden påverkas trots att växthuseffekten inte märks av i just nu i hemkommunen.

kukuri bild på oss

Här är vi! Från vänster:

Emma Swensson, musiker, skådespelare
Hanna Jönsson, producent, berättare
Johanna Rehn, illustratör, skådespelare

Kukuri och klimatmysteriet

Målgrupp: F-klass till årskurs 3

Speltid: ca 35 min

Publik:  60 / konsert

Lokal: fritt golv

Bygg/rivits: 60/30 min

Scenyta: 4*4 m

Logo_Sten K_PMS

Genomförs med stöd av Stiftelsen Sten K Johnson

 

 

Läs gärna vidare på Hannas hemsida:

Kukuri och klimatmysteriet

Din osynliga granne

 Se dokumentär: Din osynliga granne

 


Tankara

Folk/world

 

P1020851P1020765-text

 

 

 

 

 

 

 

Musiken är kompositioner av Emma Swensson blandat med folkmusik från Bulgarien, Sverige och Irland.

Emma Swensson – oboe/kompositör

Ida Bergström Forsberg – slagverk

Markus Tullberg – traversflöjt

Fredrik Ohlsson – gitarr/durspel

Lina Nordin – fiol

Soundcloud: https://soundcloud.com/groups/tankara

och gilla gärna oss på Facebook